Crossers Boom, Vos prolongeren titel

Lars Boom is gisteren voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen veldrijden geworden. De 26-jarige renner van Rabobank soleerde in het Brabantse Huijbergen naar de zege. Thijs van Amerongen werd tweede, Niels Wubben derde.

Boom maakte zijn favorietenrol waar bij het NK. „Thijs Al en Gerben de Knegt waren vandaag minder dan de afgelopen jaren, maar dat had mij natuurlijk ook kunnen overkomen”, relativeerde Boom zijn succes op de website van de Raboploeg. Boom richt zich nu op het wegseizoen.

Bij de vrouwen ging de titel net als vorig jaar naar Marianne Vos. De 24-jarige wielrenster van Rabobank bleef rivale Daphny van den Brand voor. Sophie de Boer werd derde.

Vos’ nationale titel was haar twaalfde achtereenvolgende zege van dit crossseizoen. In de eerste ronde sloeg Vos al een gaatje met Van den Brand. „Daarna heb ik doorgetrokken. Ik heb steeds een goed tempo in kunnen houden. Het was goed toch enige zekerheid in te bouwen”, meldt Vos op de website van haar sponsor. Later deze maand verdedigt ze in het West-Vlaamse Koksijde haar wereldtitel.