Aai poesje, aai poesje, rotkat!

Deze man uit Guwahathi Noord-India heeft waarschijnlijk hoofdpijn. Niet alleen vandaag, maar nog wel een tijdje. Zaterdag werd hij gescalpeerd door een volwassen luipaard tijdens een wandelingetje door de buurt in Nabagraha, een rustige woonwijk in Guwahati, een stad in de noordelijke staat Assam. Nog drie anderen werden het slachtoffer van de grote katachtige, voordat het dier werd ingerekend door staatsbosbeheer. De gewonden zijn met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De dader naar de lokale dierentuin van Guwahati.

Maar daar kwam het luipaard niet vandaan. Wilde katachtigen lopen steeds vaker los rond in woonwijken, bericht de Indiase krant The Sunday Indian. In het bijzonder in de bergachtige regio rond de stad Guwahati is het de laatste jaren een probleem. Door verstedelijking en industrialisering wordt de natuurlijk habitat van de dieren bedreigd. In nieuwe nederzettingen gebeurt het daarom steeds vaker dat het luipaard zijn habitat uitbreidt naar de ‘stadsjungle’, aldus The Sunday Indian.

Hoe het nu met de gescalpeerde man op de foto is, is niet bekend. Een van de slachtoffers is inmiddels overleden aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Drie anderen worden nog behandeld.

Het luipaard wordt morgen weer vrijgelaten in zijn natuurlijke habitat: de echte jungle rond de stad.