Spectaculaire goals bij revanche Manchester United op rivaal City

Nog nooit won Manchester United bij stadsrivaal City in de strijd om de prestigieuze FA Cup. Vandaag lukte het dan eindelijk in een spektakelstuk vol goals, en een bescheiden helpende hand van de scheidsrechter?

Het spel was al op de wagen na tien minuten spelen. Wayne Rooney kopte heel lekker binnen en een minuut later moest City, met Nigel de Jong weer eens in de basis, ook nog eens door met een man minder. Vincent Kompany kreeg rood voor deze tackle: twee benen, maar wel op de bal.

Wayne Rooney 0-1:

Na een half uur spelen was het alweer raak voor United, dat clublegende Paul Scholes uit zijn pensioen trok en prompt op de bank liet plaatsnemen. Hij zou later in het veld komen, maar eerst even aandacht voor de fraaie 0-2.

Danny Welbeck 0-2:

Revanche, of toch niet?

De ploeg van Sir Alex Ferguson leek zich hierop te gaan revancheren voor de 6-1 thuisnederlaag tegen City eerder dit seizoen in de competitie. Rooney miste een strafschop maar scoorde in de rebound dan toch de 3-0.

Na rust kregen de kwakkelende Red Devils - tweemaal verlies in de door City gedomineerde Premier League - het desondanks toch weer moeilijk. Kort na de onderbreking greep keeper Anders Lindegaard niet bepaald vlot in bij een vrije trap van City.

Aleksandar Kolarov1-3:

Met de 1-3 op het scorebord ging City op zoek naar de aansluitingstreffer. Een man meer of niet; uitgerekend de net ingevallen Paul Scholes verspeelde de bal aan The Citizens waarna zomaar de 2-3 in het net lag.

Sergio Agüero 2-3:

Cole, Giggs, Cantona… Scholes

Wie de wedstrijd in zijn geheel zag, begon toch te denken dat Manchester City hier gewoon opnieuw de vloer had kunnen aanvegen met United. Maar ja, die rode kaart hè. In de slotfase liet Lindegaard een vrije trap van Kolarov nog uit zijn handen glippen en de scheids was opnieuw niet op de hand van City toen een ogenschijnlijke handsbal van Phil Jones in het strafschopgebied niet als zodanig werd beoordeeld.

Afijn, voor het eerst sinds 1996 scoorde Manchester United drie goals op bezoek bij de grote stadsrivaal. Andy Cole, Eric Cantona en Ryan Giggs scoorden toen. Namen uit de tijd van Paul Scholes.

    • Jules Seegers