Sablikova Europees kampioen allround schaatsen - brons Wüst

Martina Sablikova zwaait de Tsjechische vlag nadat ze haar overmacht ook op de slotafstand liet zien. Foto AFP / Attila Kisbenedek

Martina Sablikova heeft voor de vierde keer de Europese allroundtitel veroverd. De 24-jarige Tsjechische stelde de zege veilig met de winst op de 5000 meter in 7.22,38 minuten. Ireen Wüst moet genoegen nemen met het brons. Ze noteerde op de slotafstand een derde tijd in 7.43,59 en werd gepasseerd door Claudia Pechstein (7.34,41).

Linda de Vries eindigt het toernooi als vierde door een eveneens vierde tijd op de slotafstand in 7.45,27. Ze houdt Diane Valkenburg achter zich en mag in februari deelnemen aan het WK in Moskou. Valkenburg eindigde als vijfde in 7.48,04.

Annouk van der Weijden sluit het toernooi af als negende. Op de 5000 meter klokte zij 8.00,32.

    • Marije Willems