Romney blijft fier overeind - het republikeinse debat in 60 seconden

Republican presidential candidates (L-R) former Utah Governor Jon Huntsman, U.S. Rep. Ron Paul (R-TX), former Massachusetts Governor Mitt Romney, former U.S. Senator Rick Santorum (R-PA), former House Speaker Newt Gingrich and Texas Governor Rick Perry participate in a Republican presidential debate at St. Anselm College in Manchester, New Hampshire, January 7, 2012. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES - Tags: POLITICS ELECTIONS TPX IMAGES OF THE DAY) De republikeinse kandidaten v.l.n.r. Jon Huntsman, Ron Paul, Mitt Romney, Rick Santorum, Newt Gingrich en Rick Perry. Foto Reuters / Mike Segar

Het werd Mitt Romney, de grote favoriet voor de republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, vannacht niet al te moeilijk gemaakt. Zijn rivalen probeerden uit te vechten wie Romney’s meest geduchte tegenstander zou moeten worden in New Hampshire, tijdens de eerste echte voorverkiezing.

De volgens The New York Times “ontspannen en zelfverzekerde” Romney had zich voorbereid op pittige aanvallen, maar wist kritiek op zijn persoon vrij eenvoudig weg te wuiven en verdedigde zijn staat van dienst als gouverneur van Massachusetts met gemak.

Het debat in zestig seconden:

Zonder debat was Rick Perry vanavond lekker op de schietbaan

Lees hier meer over de republikeinse kandidaten die nog in de race zitten.

    • Marije Willems