Kramer slaat slag op 1500 meter

Sven Kramer heeft vandaag op het Europees kampioenschap allround in Boedapest een voorschot genomen op de titel. De 25-jarige Fries troefde Jan Blokhuijsen af in een rechtstreeks duel op de 1500 meter. Kramer noteerde de snelste tijd in 1.53,98 minuten. Blokhuijsen werd derde in 1.54,93, achter de Noor Sverre Lunde Pedersen (1.54,87).

Blokhuijsen gaat nog wel aan de leiding in het algemeen klassement, maar de voorsprong op zijn teamgenoot bij TVM is geslonken tot 1,12 seconden op de tien kilometer, schrijft persbureau Novum. Een afstand die Kramer normaal gesproken beter ligt dan Blokhuijsen. De Let Harald Silovs bezet de derde plaats in de rangschikking.

Koen Verweij (1.55,43) noteerde de vijfde tijd en staat in de tussenstand eveneens vijfde. Hij moet vijf seconden goed maken op de slotafstand om Silovs en de Noor Havard Bökko te passeren. Ted-Jan Bloemen stelde teleur. Hij eindigde in 2.01,57 als 23e op de schaatsmijl en zakte naar de twaalfde plaats.

    • Marije Willems