Boeien, computeranimatie! Aan deze film is 5 jaar ambachtelijk gewerkt

Dat ‘ze’ tegenwoordig alles kunnen brouwen met computerbeelden (CGI) weten we nou wel. Gelukkig zijn er ook mensen van het gilde, zoals de 340 lui die de film ‘The Pirates! Band of Misfits’ jarenlang beeld voor beeld met klei aan elkaar animeerden.

Dat ‘ze’ tegenwoordig alles kunnen brouwen met computerbeelden (CGI) weten we nou wel. Gelukkig zijn er ook mensen van het gilde, zoals de 340 lui die de film ‘The Pirates! Band of Misfits’ jarenlang beeld voor beeld met klei aan elkaar animeerden.

Ze zijn een beetje gek, daar bij filmstudio Aardman. Maar je wint dan ook niet zomaar Oscars voor bijvoorbeeld Morph en Wallace and Grommit. “Iedereen die hier wil werken krijgt een homp klei en moet Morph maken. Kijken wat ze kunnen”, aldus de filmmakers van de ambachtelijke animatieschool tegenover Huffington Post.

Het succesvolle blog mocht achter de schermen komen kijken van het megaproject ‘The Pirates! Band of Misfits’. De verfilming van een van de vijf delen uit de humoristische reeks ‘The Pirates!’. Hoe lang duurt dat dan, zo’n speelfilm maken van alleen maar kleifiguren? Eén animator leerde op de set een vrouw kennen, trouwde haar en ze kregen samen een kind. In de tussentijd kreeg hij één enkele scene af. Afijn, kijkt u zelf:

De film, in het Verenigd Koninkrijk uitgegeven onder de titel ‘The Pirates! In an Adventure with Scientists’, komt hier op 25 april in de bioscoop. Stemmen kunnen u bekend voor komen want onder meer Hugh Grant, Salma Hayek, Brendan Gleeson en David - Dr. Who - Tennant doen mee.

    • Jules Seegers