Zware sneeuwval in Oostenrijk - wintersportplaatsen weer bereikbaar

Sneeuwploegen aan het werk in de straten van Fiss, Oostenrijk. Foto AP / Martin Meissner

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol heeft het verkeer last van zware sneeuwval. Een belangrijke spoorlijn die Wenen en Innsbruck met het westen van Oostenrijk en met Zwitserland verbindt is vandaag afgesloten en blijft dat waarschijnlijk tot zondagmiddag.

Ook het treinverkeer op twee andere spoorlijnen naar het zuiden van Duitsland is stilgelegd. Door de zware sneeuwval is er verhoogd lawinegevaar in Tirol en Beieren, zo meldt persbureau AP.

Wintersporters zaten vast

Eerder vandaag zat een onbekend aantal Nederlandse vakantiegangers vast in Paznauntal in Tirol. De weg van en naar dorpen in het Oostenrijkse dal was afgesloten door een lawine. Ook plaatsen in de deelstaten Vorarlberg en Salburgerland waren niet via de weg bereikbaar.

Inmiddels zijn de toegangswegen naar veel wintersportplaatsen wel weer opengegaan.

Twitter avatar ANWBeuropa ANWB verkeer Europa # Oostenrijk. Goed Nieuws. Alle plaatsen in Arlberg gebied zijn weer bereikbaar. De B188 Kappl-Ischgl-Galtur is om 12.15 uur weer vrij.

Veel Nederlanders komen dit weekend terug of vertrekken juist op wintersport. Gisteren waren er ook problemen in de Franse Alpen. Die zijn inmiddels opgelost en skigebieden in Isere, Savoie en Haute Savoie zijn weer bereikbaar.

    • Lex Boon