Uitgelicht zaterdag

TO GO WITH AFP STORY by Anne Padieu - This undated handout picture shows German actor Ulrich Muehe as Gerd Wiesler playing a scene of the movie "The Lives of Others" (Das Leben der Anderen). The story tells about an officer of the former East German secret police Stasi who spies on a writer and his wife in the year 1984, five years before the fall of the Wall. The drama is the first full-length movie of German director Florian Henckel von Donnersmarck. AFP PHOTO HO BUENA VISTA RESTRICTED TO EDITORIAL USE IN CONNECTION WITH THE FILM AFP

Films

The King of Comedy (Martin Scorsese, 1983, VS). Tragikomedie over honger naar publieke erkenning. Robert De Niro als middelmatige komiek voor wie wensdroom en realiteit door elkaar lopen en die een televisieoptreden probeert af te dwingen door zijn favoriete komiek Jerry Lewis te gijzelen. RTL4, 11.50-14.00u.

Thank You for Smoking (Jason Reitman, 2005, VS). Geslaagde satire is anti- en pro-rookfilm ineen. Thank You for Smoking draait om de gewetenloze spindoctor Nick Naylor die alles aan de man brengt wat aan de man kan worden gebracht: drank, wapens, politici en sigaretten, vooral heel veel sigaretten. Veronica, 20.01-22.00u.

Das Leben der Anderen (Florian Henckel von Donnersmarck, 2006, D). Duitse filmhit ventileert de visie van een Wessi op het nabije verleden van Oost-Duitsland. Debuterend regisseur gebruikt de Stasi, de Oost-Duitse veiligheidsdienst, als decor voor een ingewikkeld liefdesdrama met veel aandacht voor historische anekdotiek. Ned. 2, 22.35-00.45u.

The Aviator (Martin Scorsese, 2004, VS). Het stormachtige leven van multimiljonair, vliegtuigbouwer, filmproducent, regisseur en kluizenaar Howard Hughes. Martin Scorsese zette lievelingsacteur Leonardo DiCaprio in de hoofdrol en maakte een meesterlijk spektakel waarin opkomst en ondergang van Hughes parallel loopt met de geschiedenis van Amerika. SBS6, 23.25-02.35u.

Elsker dig for evigt/Open Hearts (Susanna Bier, 2002, DK). Dogma-film (de 28ste) is een in documentaire stijl gedraaid antimelodrama. Een jongeman loopt bij een auto-ongeluk een dwarslaesie op; zijn verloofde, uit bitterheid en zelfmedelijden door het slachtoffer verjaagd, werpt zich in de armen van een arts, ‘toevallig’ de echtgenoot van de bestuurster van de fatale auto. Canvas, 22.50-0.45u.

Informatief

Life in a Day. Documentaire uit 2011 van regisseurs Kevin McDonald en Ridley Scott die een beeld geeft van het dagelijks leven op verschillende plekken op Aarde, op een specifieke dag: 24 juli 2010. De makers riepen Youtube-gebruikers op om een filmpje te uploaden van een moment van hun leven op die dag. Er werd voor 4.500 uur aan filmmateriaal ingezonden, door deelnemers uit 192 landen. Ned.3, 19.55-21.35u.

Vranckx. Afl.: Een duik in de dood (Diving into danger). Reportage van Channel 4 uit 2011 over kreeftduikers uit Honduras, die vaak onder zeer onveilige omstandigheden moeten werken. Ze moeten steeds verder de zee op, dieper duiken, en vaak met slechte apparatuur. Canvas, 20.20-20.40u.

Amusement

Brothers & Sisters. Allereerste aflevering van deze Amerikaanse dramaserie met sterrencast, die al weer vijf seizoenen kent. Centraal staat het wel en wee van de Californische familie Walker. De familie bestaat uit vijf volwassen kinderen die proberen aan de verwachtingen van hun ouders te voldoen. Afl.: Patriarchy. Met o.a. Sally Field, Calista Flockhart en Rob Lowe. Eén, 22.40-23.25u.

Back to you. Amerikaanse comedyserie, pilot. Kelsey Grammer (Frasier) speelt een nieuwslezer op nationale televisie. Wanneer een woedeaanval van hem op het internet beland, keert hij terug naar zijn oude baan als anchorman van een lokaal tv-station in Pittsburgh. Werd in Amerika in eerste instantie enthousiast bekeken, maar stopte wel na het eerste seizoen. RTL8, 00.05-00.35u.