Tien maanden Gaga

Tien maanden lang, van zomer 2010 tot voorjaar 2011, had modefotograaf Terry Richardson ‘onbeperkt toegang’ tot zangeres Lady Gaga. Onlangs verscheen het uitbundige Lady Gaga X Terry Richardon , met 410 van de meer dan 100.000 foto’s die hij in die periode maakte. We zien Gaga op het toneel, met haar ouders, met Richardson (die altijd graag ook zelf in beeld is), in de kleedkamer, onopgemaakt, in ondergoed op de yogamat, rokend, etend, huilend. Toch krijg je nergens het idee dat Richardson haar werkelijk op een onbewaakt moment heeft weten te betrappen – let bijvoorbeeld op hoe ze ergens bloot wakker wordt en de volgende foto uit bed stapt met een beha aan. Het boek is duidelijk net zozeer haar project als dat van hem.

Hodder & Stoughton, 42,99 euro.

    • Milou van Rossum