superdelux

Blue D1653

De traditionele Hollandse porseleinfabrikant Royal Delft is het nieuwe jaar swingend begonnen. De producent van Delfts blauw introduceerde het designlabel Blue D1653, een speelse verwijzing naar het jaar van oprichting. De eerste 22 met de hand beschilderde producten, van een theepot tot tegelborden voor sushi, zijn ontworpen door Arian Brekveld, Damian O’Sullivan en Chris Koers. De serviesdelen zijn binnenkort te koop vanaf 17,95 euro. Zie blued1653.com

Routemaster

De grote aantallen moderne gelede bussen die nu door Londen rijden, vaak van Duits fabricaat, waren de Londense burgemeester Boris Johnson een doorn in het oog. In 2008 kondigde hij aan de Routemaster, de legendarische rode dubbeldekker, weer terug te willen brengen in het straatbeeld. In recordtijd hebben het Noord-Ierse Wrightbus en ontwerper Thomas Heatherwick een oogstrelend en uitstootvriendelijk nieuw model ontwikkeld. De eerste acht exemplaren zullen volgende maand in gebruik worden genomen op lijn 38, van Victoria Station naar Hackney. Volgens burgemeester Johnson gaat de bus Londenaren een goed humeur bezorgen: „It will brighten the day of all who see it humming along our great city’s streets.” Meer foto’s op www.heatherwick.com

Sjorbandje

Ze lijken op de ‘leaves’ van Richard Hutten, de magnetische blaadjes waarmee systeemplafonds, koelkasten en andere metalen voorwerpen opgevrolijkt kunnen worden. De ‘leaf ties’ van het Koreaanse Lufdesign zijn een fractie functioneler. Met deze tie-wraps kunnen bijvoorbeeld losliggende snoeren tot een ordentelijk bundeltje worden geknoopt. De sjorbandjes zijn verkrijgbaar in zes kleuren en kosten 7 dollar per bundel van twaalf.

Te bestellen via lufdesign.com