Schone handen

Het jaar 2012 wil ik beginnen met schone handen. Handen waaraan geen vuil uit 2011 meer kleeft. Het mag natuurlijk niet veel tijd kosten, dus lijkt de One Minute Manicure van Herôme ideaal.

Het is een scrub op basis van zeezout en etherische oliën. Dat van die one minute moet je wel met een korreltje (scrub)zout nemen. Eerst moet je het flesje schudden, zodat het zout zich met de olie vermengt, en daar alleen ben je al snel een minuutje mee zoet. En daarna moet je de handen nog scrubben, afspoelen, droog deppen en namasseren.

In die paar minuten kun je dan even stilstaan bij de tere huid van de handrug. De huid die in het cosmeticahuiswerk zo vaak wordt vergeten, terwijl juist die huid zo dun is. Er zitten minder talgkliertjes en onderhuids vet en daardoor zijn rimpels en los vel veel sneller zichtbaar. Een vrouw kan faceliften wat ze wil, haar handen verraden altijd haar leeftijd.

Met scrubben los je dat niet op, maar van de One Minute Manicure krijg je wel heel zachte handen. Al is de man die mijn hand wel eens vasthoudt van mening dat de handrug na behandeling iets weg heeft van „een gebalsemd handje”. Over leeftijd verraden gesproken.

Herôme, One Minute Manicure, 19,95 euro

    • Monique Snoeijen