Opnieuw doden in Nigeria door aanslagen Boko Haram

Een screenshot van video uit oktober 2011 waarin leden van Boko Haram dreigen met aanslagen. Beeld AFP

Bij nieuwe aanslagen in het noorden van Nigeria zijn minstens tien mensen om het leven gekomen. De extremistische islamitische groep Boko Haram wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen. Dat meldt persbureau AP.

De aanslagen vonden plaats in de deelstaten Adamawa en Yobe. In Adamawa werden acht christenen doodgeschoten in een kerk. In Yobe kwamen twee mensen om bij een vuurgevecht tussen extremisten en de politie.

Gisteren twintig doden bij aanslag

Gisteren vielen al twintig doden in Adamawa. Schutters openden het vuur op een bijeenkomst van christenen onder het uitroepen van de kreet ‘Allahu akbar’. De bijeenkomst was een herdenkingsbijeenkomst om de 5 dodelijke slachtoffers van een aanval de dag daarvoor te herdenken. Boko Haram heeft beide aanslagen opgeëist en meer aanslagen op christenen in het noorden van het land aangekondigd.

In 2011 meer dan 500 doden door Boko Haram

Vorig jaar zijn volgens AP zeker 510 doden gevallen bij aanslagen die aan Boko Haram worden toegeschreven. President Goodluck Jonathan, afkomstig uit het overwegend christelijke zuiden, heeft in deelen van vier noordelijke deelstaten de noodtoestand afgekondigd. De meest recente aanslagen vonden echter buiten die gebieden plaats.

    • Lex Boon