Nieuwe chef blad Jackie

Bastiaan van Schaik wordt de nieuwe hoofdredacteur van het veel besproken modetijdschrift Jackie. De stylist volgt Eva Hoeke op. Zij stapte eind vorig jaar op na de ophef die was ontstaan omdat het blad de Amerikaanse zangeres Rihanna ‘niggabitch’ had genoemd. Van Schaik (42) begint dinsdag. De stylist, die zichzelf op Twitter bestempelt als fashion whisperer, is van plan meer aandacht aan mode te besteden. „Dat heeft toch mijn interesse”, zegt Van Schaik. Ook is hij Schaik van plan in het nieuwe nummer stil te staan bij wat hij noemt ‘niggabitch-gate’.

Van Schaik zag zijn aanstelling al aankomen. Vorig jaar maakte de stylist het blad The Luxury List, dat eveneens door de Amsterdamse uitgever GMG werd uitgegeven. „Maar op het moment dat ik het belletje kreeg, was ik wel verrast.”

Bastiaan van Schaik werkte tot drie jaar geleden voor het modeblad AvantGarde. Hij werd bekend bij het grote publiek als jurylid van het televisieprogramma Holland’s Next Top Model. (Novum)