Minder regen

Langzaam maar zeker worden de neerslaghoeveelheden de komende dagen kleiner en de wind neemt uiteindelijk ook verder af. Dat gebeurt onder invloed van een hogedrukgebied. Het ligt nu met de kern tussen de Britse eilanden, Galicië en de Azoren en schuift in het begin van de week Frankrijk en later ook delen van Duitsland en België binnen. Goed nieuws voor het waterpeil in Nederland.

Vanmiddag, vanavond en vannacht kan de noordwestenwind aan zee nog af en toe kracht 7 bereiken. Lagedrukgebieden boven Scandinavië leveren daarbij enkele buien af, lokaal met hagel. Verder winnen opklaringen vanuit het westen langzaam steeds verder terrein. Morgen schijnt de zon dan vrijwel overal met enige regelmaat. In het zuiden kan het wat tegenvallen. Verder vallen nog steeds een paar buien, maar het zijn er alweer een stuk minder. De meesten vallen in de ochtend en in het oosten van het land. Er staat een matige, aan zee krachtige westen- tot noordwestenwind. De temperaturen stijgen van 4 tot 7 graden bij zonsopkomst naar 8 tot 10 graden in de middag. Het warmst zal het worden in Zeeland en het westen van Brabant.

Maandag miezert het langdurig, maar de hoeveelheid neerslag is klein. Dinsdag blijft het zelfs helemaal droog bij afwisselend zon en bewolking.