Kidsflits

scene uit de film Brief voor de Koning (2008) FOTO: Victor Arnolds

Tips voor kinderprogramma’s in het weekend. Genoemde leeftijden zijn een suggestie van de redactie.

De brief voor de koning

Vanaf 9 jaar. Spannende familiefilm naar het boek van Tonke Dragt. Ridder-in-opleiding Tiuri moet een geheime brief naar de Koning in het buitenland brengen, maar schurken willen ook graag de inhoud van de brief.

Zaterdag, Ned. 3, 13.00 - 14.40 uur.

Lover of loser

Vanaf 12 jaar. Jeugddrama naar het gelijknamige boek van Carry Slee. De vijftienjarige Eva heeft problemen met haar stiefvader, die zeer verdacht doet. Als ze wegrent van huis, valt ze in de handen van een loverboy.

Zondag, Ned. 3, 13.00 - 14.35 uur

Cloudy with Chance of Meatballs

Vanaf 9 jaar. Vrolijke animatiefilms. Flint Lockwood is een mislukte uitvinder, tot dat hij wel iets heel bijzonders ontdekt. Hij maakt een machine die het gehaktballen laat regenen. Film is in het Engels met Nederlandse ondertiteling.

Zondag, RTL 4, 20.00 - 21.50 uur