Kenia doodt zestig strijders van Al-Shabaab

Bij een luchtaanval van de Keniaanse luchtmacht op een basis van de terreurbeweging Al-Shabaab zijn minstens zestig strijders van de extremistische moslimgroep gedood. Dat meldt een woordvoerder van het Keniaanse leger aan persbureau AP. Hij verwacht dat het dodental nog zal oplopen.

De luchtaanval vond plaats in de buurt van de stad Garbaharey.

Op het niet-geverifieerde Twitter-account van Al-Shabaab ontkent de organisatie dat er doden zijn gevallen.

Twitter avatar HSMPress HSM Press Office @faithcnn there isn’t a single HSM compound or base targeted by #KDF; their short-sighted gunners seem to mistake the trees for Al-Shabaab!


Grotere kaart weergeven

Kenia maakt al langer jacht op Al-Shabaab. In oktober viel het Keniaanse leger Somalië binnen om de strijd aan te gaan met de Al-Shabaab. De organisatie is verantwoordelijk voor aanslagen en vele ontvoeringen, onder andere van Europese toeristen.

Terreurorganisatie Al Shabaab opereert vanuit Somalië en heeft in een deel van dat land de controle in handen. Het heeft in de veroverde gebieden strikt-islamitische leefregels doorgevoerd en wordt door onder meer de Verenigde Staten verdacht van banden met Al-Qaeda. De beweging pleegt regelmatig aanslagen in Somalië.

Londen waarschuwt Britten in Kenia voor terreur

Groot-Brittannië waarschuwde zijn staatsburgers in Kenia vandaag om extra waakzaam te zijn. Er zijn volgens het ministerie van buitenlandse zaken in Londen aanwijzingen dat terroristen de laatste voorbereidingen treffen voor aanslagen.

In een uitgegeven reisadvies wordt gezegd dat plaatsen waar veel buitenlanders samenkomen, zoals hotels, winkelcentra en stranden, doelwit kunnen zijn.