In ontwikkeling: een overdekte motor die niet kan vallen

Rijden op een motor heeft zo z’n nadelen: je bent onbeschermd bij slecht weer en er is altijd het risico dat je lelijk ten val komt. Daar heeft een Amerikaanse ontwerper nu iets op bedacht: een overdekte motor die niet kan vallen.

Rijden op een motor heeft zo z’n nadelen: je bent onbeschermd bij slecht weer en er is altijd het risico dat je lelijk ten val komt. Daar heeft een Amerikaanse ontwerper nu iets op bedacht: een overdekte motor die niet kan vallen.

Ontwerper Daniel Kim van Lit Motors in San Fransisco werkt op dit moment aan de C-1, een elektrische motor voor twee personen die overdekt. Revolutionairder nog: de motor heeft een stabilisatiesysteem dat ervoor zorgt dat hij overeind blijft bij plots afremmen of zelfs een botsing.

Hoe hard kunnen we met de C-1? Volgens Gizmag, dat een paar dagen geleden een uitgebreid stuk over de motor publiceerde, is het de bedoeling dat de C-1 minstens 193 kilometer per uur moet kunnen bereiken. En wanneer kunnen we erop rijden? Naar verwachting in 2013 of 2014. En wat moet ie gaan kosten? Zo’n 12.500 euro.

Bekijk hieronder een promofilmpje van de C-1:

    • Pim van den Dool