Groningse evacués mogen weer naar huis

De geëvacueerde bewoners van de Groningse dorpen in de sporthal in Ten Boer waar ze werden opgevangen. Foto AP / Harry Tielman

De 800 inwoners van de Groningse dorpen Woltersum, Wittewierum, Ten Boer en Ten Post mogen weer terug naar hun huis. Dat heeft crisisteam onder leiding van burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel vandaag bekendgemaakt. De Groningers werden gisteren geëvacueerd vanwege een kritieke situatie bij de dijk aan het Eemskanaal.

Het waterpeil in de provincie Groningen is vannacht flink gedaald. De waterschappen hebben in totaal meer dan 33 miljoen kubieke meter water kunnen spuien in de Waddenzee. Daardoor daalde het waterpeil op sommige plaatsen tot tachtig centimeter. Bij de dijk van het Eemskanaal tussen Garmerwolde en Woltersum daalde het waterpeil met 20 tot 30 centimeter. Daardoor zijn de dijken weer stabiel, meldt de Groningse brandweer.

Twitter avatar BRWGroningen Brandweer Groningen Dijken stabiel.Gebied Woltersum weer vrijgegeven. Mens en dier mogen terug naar huis.

Bekijk hier luchtbeelden van het Eemskanaal, gefilmd vanuit een inspectiehelikopter.

    • Lex Boon