Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Religie

Foto’s: Iran is veel meer dan het land van de ayatollahs

Een Iraans meisje poseert bij een toeristische attractie op het eiland Qeshm. Foto AP / Vahid Salemi

Iran is al jaren veel in het nieuws. Meestal haalt het land de headlines als er aandacht is voor het omstreden nucleaire programma van het land. Maar Iran is veel meer. The Atlantic bracht de islamitische republiek in beeld.

In een begeleidend tekstje bij de 42 indrukwekkende foto’s wordt omschreven waarom Iran meer is dan het land van de ayatollahs:

“Iran is a country of more than 75 million people with a diverse history stretching back many thousands of years. While over 90 percent of Iranians belong to the Shia branch of Islam -- the official state religion -- Iran is also home to nearly 300,000 Christians, and the largest community of Jews in the Middle East outside Israel.”

Hieronder twee van de 42 foto’s. Alle foto’s zijn te zien bij The Atlantic.

Sevan Shahmirian, muzikant van de undergroundband Memory Call. Foto Reuters / Morteza NikoubazlSevan Shahmirian, muzikant van de undergroundband Memory Call. Foto Reuters / Morteza Nikoubazl

Supporters van de Iraanse voetbalclub Persepolis, gefotografeerd voorafgaand aan de wedstrijd tegen rivaal en streekgenoot Esteghlal. Foto AP / Vahid SalemSupporters van de Iraanse voetbalclub Persepolis, gefotografeerd voorafgaand aan de wedstrijd tegen rivaal en streekgenoot Esteghlal. Foto AP / Vahid Salem