Drie mooie uitvindingen uit Eelde

Krijg je wel eens ruzie aan tafel? Omdat je broer of zus de hagelslag afpakt? Silver, van de Daltonschool in Eelde, bedacht daar iets op. Een tafel met een ronddraaiend ‘ding’ voor de hagelslag en ander beleg, en met knoppen waarmee je het ‘ding’ kan laten draaien. “Zo komt de hagelslag naar je toe. Als iemand anders al had gedrukt moet je gewoon wachten en dan zegt-ie wacht even.” Een slimme uitvinding aan het begin van het jaar – dankjewel! Arina Nijdam van dezelfde school bedacht een gitaarhandschoen. “Als je geen gitaar kan spelen dan kan je die handschoenen aantrekken.” Dan gaat het ineens als vanzelf.

Klasgenoot Christel ten slotte, bedacht de paardendeken met een soort kachel erin. Die zorgt ervoor dat de spieren van een paard niet te snel afkoelen als je er net op hebt gereden.

Dr. Zeepaard bedankt jullie zeer, en ook de andere kinderen uit de klas!