De nieuwe modesneaker

Het begon met de Franse ontwerpster Isabel Marant. Sinds haar suède damessneakers afgelopen lente in de winkels verschenen, zijn ze continue overal uitverkocht en worden ze voor fikse bedragen verhandeld op eBay. Na seizoenen vol onmogelijke hakken werd opeens de sportschoen een begeerd mode-item. Of nou ja, een sportschoen? Het betreft hier een modieuze variant met sleehak.

Maar sinds kort duiken er – vooral op modeblogs – ook steeds meer échte hardloopschoenen op. Bij voorkeur de New Balance 420. Een retromodel uit de jaren zeventig, dat door de uit Boston afkomstige sportschoenenfabrikant in 2009 opnieuw op de markt werd gebracht.

Balenciaga pikte de trend al op: in de huidige collectie van het Franse modehuis zit een gymp die verraderlijk veel op die van New Balance lijkt. Het verschil zit ’m vooral in de prijs: 325 euro, terwijl de New Balance 420 al voor 75 euro in sportzaken ligt.

Nathalie Wouters

Newbalance.com

    • Nathalie Wouters