Weer

Ook de komende dagen is het nog altijd wisselvallig. Toch gaat het de komende dagen weer wat vriendelijker ogen. Een noordwestelijke stroming blijft er in eerste instantie nog voor zorgen dat storingen als over een soort glijbaan afzakken van IJsland in de richting van de Balkan. Maar het hogedrukgebied dat met zijn kern ver voor de kust van Frankrijk ligt, breidt zich langzaam verder richting het vasteland uit en houdt daarmee lagere drukgebieden wat verder bij ons vandaan. Dit resulteert in wat minder grote regenhoeveelheden bij passage van storingen, wat minder wind en zelfs af en toe zon. Nog wel passerende storingen dus, ook vannacht weer. De bewolking neemt weer toe, gevolgd door regen, bij minima rond 5 graden.

Morgenochtend verlaat het regengebied ons land en vanuit het westen volgen opklaringen, maar ook een aantal buien. In de middag vallen er verspreid door het land een paar buien, naast af en toe zon. De meeste zon is voor de kustregio’s. Boven land waait de westelijke wind veelal matig, aan zee vrij krachtig tot op de Wadden soms hard. Met 8 tot 10 graden is het zacht.

Vanaf dinsdag volgen een aantal droge dagen, maar tot die tijd is het wisselvallig. De temperatuur blijft overdag rond 9 graden schommelen.