Opinie

    • Ik

Pruik

Je zal je haar verliezen, voorspelt de oncoloog. Zo’n tien dagen na de eerste chemokuur gaat het onvermijdelijk uitvallen. Dus koop ik alvast een pruik. Meteen na de eerste kuur ga ik, direct uit het ziekenhuis, bij mijn moeder langs. Met tranen in haar ogen bekijkt ze mijn hoofd. En zegt: „Ik vind hem mooi,

Je zal je haar verliezen, voorspelt de oncoloog. Zo’n tien dagen na de eerste chemokuur gaat het onvermijdelijk uitvallen.

Dus koop ik alvast een pruik.

Meteen na de eerste kuur ga ik, direct uit het ziekenhuis, bij mijn moeder langs.

Met tranen in haar ogen bekijkt ze mijn hoofd. En zegt: „Ik vind hem mooi, hoor schat, ja ik vind hem best mooi.”

Wantrouwend kijkt ze naar mijn eigen, nog volle haardos.

Ook een ikje maken? Stuur maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl

Gerdy Nijman

    • Ik