Ook South Carolina ziet er goed uit voor Romney

Mitt Romney tijdens campagne in South Carolina. Foto AP

Mitt Romney gaat riant aan kop in peilingen van de Republikeinse voorronde van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de staat South Carolina, zo blijkt vandaag uit een poll van CNN en Time Magazine. Romney zou volgens de peiling 37 procent van de stemmen krijgen. Dat is 17 procent meer dan een jaar eerder. Ook Rick Santorum, die tijdens de eerste voorverkiezing in Iowa maar acht stemmen minder kreeg dan winnaar Romney, scoort weer goed: 19 procent ten opzichte van 4 procent vorig jaar.

Newt Gingrich volgt met 18 procent, Ron Paul scoort 12 procent. De voorronde in South Carolina vindt plaats op 21 januari. In de voorverkiezingen wordt bepaald wie het als Republikeinse presidentskandidaat in de verkiezingen mag opnemen tegen de Amerikaanse president Barack Obama. Volgende week volgt eerst nog de stemming New Hampshire. Ook hier is Romney favoriet, volgens persbureau AP.

Romney kreeg er nog wel een tegenstander bij in de vorm van goede berichten over de Amerikaanse economie. Romney viel Obama eerder hard aan op het langzame herstel hiervan.

    • Dirk-Jan Zom