Nederlands bedrijf mag Eiffeltoren verbouwen

De Eiffeltoren wordt een ‘hoogwaardige attractie’ met winkels, een grote glazen vloer en drie nieuwe paviljoens.

Ingenieursbureau Grontmij heeft een opdracht gekregen om de eerste verdieping van de Eiffeltoren onder handen te mogen nemen. Via zijn Franse dochter Ginger sleepte Grontmij de opdracht van SETE, de exploitant van de Eiffeltoren, binnen.

De totale projectsom bedraagt 20 miljoen euro, waarvan Grontmij 1 miljoen euro ontvangt. Het ingenieursconcern uit De Bilt wordt verantwoordelijk voor technische studies, milieuaspecten en supervisie van de werkzaamheden.

SETE wil de eerste verdieping ombouwen tot een hoogwaardige attractie met winkels, informatiepunten, een restaurant, een grote glazen vloer en drie nieuw te bouwen paviljoens.

Vorige maand maakte Grontmij nog bekend dat wegens reorganisatie 150 tot 200 banen verdwijnen. (NRC)