Meer banen in VS, werkloosheid daalt

Het aantal banen in de Verenigde Staten is in december harder gestegen dan verwacht, terwijl het werkloosheidspercentage sterker daalde dan was voorzien. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid, meldt persbureau Dow Jones.

Het aantal banen steeg in december met 200.000, terwijl economen er vooraf van uit gingen dat het aantal banen met 155.000 zou toenemen. Het cijfer voor november werd neerwaarts bijgesteld tot een toename van het aantal banen met 100.000, van de eerder gemelde stijging met 120.000 banen.

Het werkloosheidspercentage daalde in december naar 8,5 procent, het laagste niveau sinds maart 2009, van een opwaarts bijgestelde 8,7% een maand eerder. Economen hadden gerekend op een ongewijzigd percentage van 8,7 procent.

    • Lex Boon