McClaren tekent contract Twente

De Engelse voetbalcoach Steve McClaren heeft vanmorgen een contract voor tweeënhalf jaar getekend bij FC Twente. Hij zou vanmiddag op een persconferentie worden voorgesteld als opvolger van de eerder deze week ontslagen Co Adriaanse.

McClaren (50) meldt zich morgen bij de spelersgroep op Gran Canaria, waar de selectie vanaf vandaag op trainingskamp is. FC Twente en McClaren bereiden zich op het Spaanse eiland op de tweede seizoenshelft voor. De bekerhouder staat derde in de eredivisie en doet nog mee in de Europa League.

McClaren, ex-bondscoach van Engeland, was tussen 2008 en 2010 ook trainer van FC Twente. Hij leidde de club in zijn tweede seizoen naar de eerste landstitel in de clubhistorie. Na zijn vertrek uit Enschede werd hij zowel bij het Duitse VfL Wolfsburg als het Engelse Nottingham Forest ontslagen.

Tegenover regionale krant Tubantia zei McClaren zich te verheugen op de hernieuwde samenwerking. „Dit is het moment. Er staat een goed team en ik kan niet wachten om weer met die jongens op het veld te staan”, zei de Britse coach gisteren. „Ik heb alleen maar goede herinneringen. Van de top tot de supporters. Ik sta achter de visie en de ambitie van de club.”

In dezelfde krant zei voorzitter Joop Munsterman gisteren: „Wij willen absoluut rust rondom de selectie met een breed gedragen trainer. Maar ook een trainer die de clubcultuur door en door kent en een die het grootste gedeelte van de spelersgroep kent. Dan kom je automatisch bij Steve terecht.”

Munsterman kent de vooroordelen over McClaren. Die zou in zijn eerste periode bij FC Twente weinig oog voor de jeugdopleiding hebben gehad. Munsterman: „Destijds hadden we een missie. Steve wilde zich rehabiliteren voor wat was gebeurd in Engeland [ontslag als bondscoach] en wij hadden de doelstelling Champions League te halen. Daar wijkt dan alles voor. Nu is de situatie heel anders”, zegt de voorzitter.