Mark Rutte op social media

Hij was al langer actief op Twitter, maar sinds vandaag heeft minister-president Mark Rutte ook een profiel op Google+ op Facebook en Hyves. Rutte wil over belangrijke onderwerpen praten en een kijkje achter de schermen geven.

Rutte zegt in een persbericht van Google hierover: “Ik gebruik social media vooral om te vertellen wat ik aan het doen ben als minister-president. Daar komen vaak reacties op terug. Het lukt mij helaas niet om daar weer op te reageren. Maar dat probeer ik goed te maken door op gezette tijden in te gaan op vragen van mijn volgers.”

Maar of hij zelf veel met de social media zal gaan doen valt te betwijfelen. De pagina’s zullen bijgehouden worden door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Google+ bestaat sinds juni 2011. Een verschil met Facebook is het gebruik van kringen, waar binnen je informatie kunt delen die niet voor personen buiten die kring te zien is, al is het lang niet zo populair als Facebook. Onder andere de Amerikaanse president Barack Obama en de Britse premier David Cameron gingen Rutte op Google+ voor.

    • Dirk-Jan Zom