Infographic: de hoogste brug ter wereld

Niet langer is het Milau Viaduct (wiki) in Frankrijk de hoogste kabelbrug ter wereld. In de Mexicaanse bergketen Sierra Madre Occidental is de Baluarte-brug, met een constructiehoogte van 403 meter, officieel geopend.

De Baluarte-brug is met een constructiehoogte van 403 meter de hoogste ter wereld. Foto Reuters / Alfredo Guerrero

Niet langer is het Millau Viaduct (wiki) in Frankrijk de hoogste kabelbrug ter wereld. In de Mexicaanse bergketen Sierra Madre Occidental is de Baluarte-brug, met een constructiehoogte van 403 meter, officieel geopend en bijgeschreven in het Guinness Book of Records.

De brug is 1124 meter lang en is zo hoog omdat de brug een enorm ravijn in de bergketen overbrugt. Tussen het wegdek van de brug en de bodem van het ravijn kan met gemak een Eiffeltoren (324 meter) worden geplaatst.

Als de brug op het einde van dit jaar opengaat, wordt de reistijd van Mazatlan naar Durango met zes uur verkort. Automobilisten hoeven dan niet meer over 'de ruggengraat van de duivel' te rijden, de oude snelweg met scherpe bochten over de rug van de bergen.

Bekijk ook deze video over de constructie van de brug...

http://www.youtube.com/watch?v=ld0LmUffUxU

...en beelden van 'de ruggengraat van de duivel'.