Friesland verstevigt verzwakte dijken

Screenshot Omrop Fryslân

Het Waterschap Friesland is bezig 700 meter aan verzwakte dijken en kades te verstevigen. Dit meldt de NOS. Het zou gaan om een voorzorgsmaatregel. Volgens de dijkgraaf is er geen direct gevaar.

Het waterschap stuurde vandaag ongeveer tachtig inspecteurs op pad om de staat van de dijken te controleren. De situatie zou tot zondag kritiek zijn. Water kan nog niet worden geloosd in de Waddenzee, omdat die nog te hoog staat.

Eerder vandaag werd bekend dat in Groningen weer water geloosd kan worden in de Waddenzee.

De Groningse dorpen Woltersum, Wittewierum, Ten Boer en Ten Post werden vanochtend ontruimd in verband met de wateroverlast. De ongeveer 800 evacués mogen nog niet naar huis, omdat de dijken langs het Eemskanaal nog te instabiel zijn. In het evacuatiegebied zitten nog ongeveer veertig mensen, meldt persbureau Novum. Burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel adviseert de achterblijvers weg te gaan.