Fan (77) dood na schop van amateurvoetballer

Een bejaarde toeschouwer die in december door een amateurvoetballer in Amsterdam met een schop ernstig werd verwond, is gisteren overleden. Dat lieten het OM en voetbalclub OSV gisteren weten. De 77-jarige voetbalfan was eerder bijgekomen uit zijn coma, maar heeft het ziekenhuis nooit verlaten. Het OM onderzoekt of het overlijden het gevolg is van de mishandeling. Tot daar meer over bekend is, wordt de voetballer alleen verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling. De voetballer van Sporting Noord werd van het veld gestuurd tijdens een wedstrijd tegen OSV. Toen het slachtoffer liet blijken dat hij het met de beslissing van de scheidsrechter eens was, sprong de voetballer over de afscheiding en trapte met beide benen tegen de borstkas van de man. (Novum)