Espresso met Jhim van Bemmel

PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel was woensdagavond trending topic op Twitter. Het bleek een nepbericht dat verwees naar een nepartikel op een nepsite. ‘Ik zou op nieuwjaarsdag de openbare orde hebben verstoord door naakt over straat te lopen,’ zegt Van Bemmel. ‘Dat is totale onzin.’ Heeft hij een alibi?

Job

PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel was woensdagavond trending topic op Twitter. Het bleek een nepbericht dat verwees naar een nepartikel op een nepsite. ‘Ik zou op nieuwjaarsdag de openbare orde hebben verstoord door naakt over straat te lopen,’ zegt Van Bemmel. ‘Dat is totale onzin.’ Heeft hij een alibi? ‘Nee,’ zegt het PVV-Kamerlid. ‘Maar ik had wel een regenjas aan.’ Alleen een regenjas? ‘Op advies van mijn raadsman beroep ik me op mijn zwijgrecht,’ antwoordt Van Bemmel. ‘Maar het is onzin dat ik naakt en dronken over straat liep.’ Hoeveel had hij gedronken? ‘Misschien vier, vijf flessen wijn,’ zegt het PVV-Kamerlid. ‘Maar feit blijft dat ik een regenjas droeg.’

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs van De Telegraaf reageerde woedend. Hij noemde de schrijver van het bericht een ‘riooltwitteraar’. Ik vraag Jhim van Bemmel of hij een vermoeden heeft wie er achter de hoax zit? ‘Wij van de PVV denken dat het een flauwe grap is van Job Cohen,’ zegt Van Bemmel. Waarom? ‘Typisch Job,’ antwoordt het PVV-Kamerlid. ‘Nooit iets over moslims en geiten.’ Gaat hij stappen ondernemen? ‘We willen misschien het bericht de wereld in helpen dat het CDA Job Cohen als partijleider wil.’ Van Bemmel neemt een slokje espresso. ‘Het CDA weet toch niet waar het voor staat.’

    • Ernest van der Kwast