Doden door bosbranden in Chili

Rescue team members walk past burnt woodland as they carry the body of a firefighter after a forest fire near Temuco city, south of Santiago, January 5, 2012. One firefighter is missing, two injured and six reported dead during a wildfire at Carahue town near Temuco city, local media said. REUTERS/Hector Andrade (CHILE - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) Reddingswerkers dragen de lichamen van brandweermannen weg uit een brandend bosgebied nabij Temuco, ten zuiden van Santiago. Foto Reuters / Hector Andrade

Bosbranden in Chili hebben aan zeker zes brandweerlieden het leven gekost. Twee brandweermannen zijn ernstig verbrand en één wordt nog vermist. Dat zei een gouverneur in het zuidelijke berggebied Cordillera de la Costa gisteravond.

Het zuiden van Chili wordt geteisterd door tientallen bosbranden, die worden aangewakkerd door droogte en felle winden. Diverse brandweerlieden raakten ingesloten door de vlammen en vonden de dood.

Honderden huizen in het gebied zijn in vlammen opgegaan en duizenden inwoners zijn op de vlucht geslagen.

    • Marije Willems