Curaçaoër Rojer met Nederland in Davis Cup

De Antilliaanse dubbelspecialist Jean-Julien Rojer mag volgende maand voor het Nederlands tennisteam uitkomen in het landentoernooi om de Davis Cup. Dat heeft de internationale tennisfederatie ITF deze week bevestigd tegenover de nationale tennisbond KNLTB.

Non-playing-captain Jan Siemerink en technisch-directeur Rohan Goetzke hadden Curaçaoër Rojer afgelopen najaar al gepolst voor deelname aan de Davis Cup. Daarna heeft de KNLTB een formeel verzoek ingediend bij de ITF. „We willen hem er graag bij hebben”, aldus Siemerink.

Rojer (30) staat als dubbelspeler twintigste op de wereldranglijst en is daarmee de hoogst genoteerde ‘Nederlander’. Nadat het internationale topduo Paul Haarhuis-Jacco Eltingh eind jaren negentig is gestopt, ontbeert het Nederlandse tennis sterke dubbelspelers en daarmee een basis voor een goed Davis-Cupteam.

Sinds oktober 2010 bestaan de Nederlandse Antillen niet meer, maar de tennisser uit Curaçao werd door de ITF nog als Antilliaan gezien. Nu mag Rojer volgende maand in Den Bosch meedoen aan het Davis-Cupduel tegen Finland.

Rojer reageert op de website van de KNLTB verheugd op de toestemming van de ITF. „Ik beschik over een Nederlands paspoort en nam met de Nederlandse Antillen in 2007 voor het laatst deel aan de Davis Cup. De Nederlandse spelers kom ik regelmatig tegen. Ik denk goed te passen in dit team”, liet hij gisteren via de tennisbond weten.