Weer

We komen in rustiger vaarwater terecht. Was het de afgelopen dagen een komen en gaan van oceaandepressies die naar Scandinavië koersten, vanaf morgen wordt daar een rem opgezet. Dat heeft onder meer te maken met een sterk hogedrukgebied dat al een tijdje voor de Europese zuidwestkust ligt, maar nu ook wat vaker uitlopers naar het noorden krijgt. Dit onderdrukt de storingen.

Vanavond staat aan zee soms nog een stormachtige noordwestenwind met in de kustprovincies ook zware windstoten. Vannacht gaat het ook daar minder waaien. Verder neemt dan ook het aantal buien, lokaal met onweer en hagel, langzaam af. De temperatuur daalt naar 4 tot 7 graden.

Morgen zet de voorzichtige verbetering verder door. De zon schijnt met enige regelmaat. Verspreid vallen nog een paar buien, de meeste nog in het oosten van het land. Bij een matige tot krachtige, langs de Waddenkust eerst nog harde noordwestenwind, wordt het maximaal 9 graden.

In het weekend houdt het rustiger weerbeeld aan. Zon, wolken en een paar buien wisselen elkaar af. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden bij een matige, aan zee veelal krachtige westen- tot noordwestenwind.