Video: Hoe verbind je transseksuelenhaat aan tampons?

Reclame maken voor tampons, liefst met een lekkere originele inslag, dat valt niet mee. Volgens televisiekijkend Australië is Libra volledig de mist in gegaan met met deze recente poging.

In de reclame staan twee mensen naast elkaar voor de spiegel van een openbaar damestoilet: een ‘echte vrouw’ en een over the top transseksueel of travestiet, inclusief ongeloofwaardige pruik en dito nepborsten. Wat betreft optutgedrag komt de verklede man goed met haar buurvrouw mee, totdat zij naar haar tampons grijpt. Dit moment suprême wordt gevolgd door de slogan “Libra gets girls”.

De negatieve reacties waren niet van de lucht bij het verschijnen van de commercial. De makers zijn beschuldigd van transseksuelendiscriminatie en transgenderfobie op de Facebookpagina van het bedrijf. “Ik weet niet wat erger is, de flagrante transgenderfobie, of de suggestie dat ongesteldheid de vrouwelijkheid van iemand bepaalt” was een van de reacties. De spot is van de buis gehaald en het bedrijf heeft excuses gemaakt. “We hebben de reclame vooraf getest, en er werd toen goed op gereageerd door het testpubliek” is de reactie van Libra.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6lReX1dAUAE

Uit eerdere commercials van Libra blijkt dat de tamponfabrikant vaker heeft geprobeerd tampons te verkopen met behulp van mannen, ook zonder pruik. Maar dan met eigenaardige seksuele associaties bijvoorbeeld:

Of door middel van een onwaarschijnlijke fantasie, die met behulp van het product van Libra kan weten te voorkomen, zo blijkt: