Nadal en Federer verder op tennistoernooi Doha

De twee topspelers zijn in vorm, anderhalve week voor het begin van de Australian Open.

Rafael Nadal en Roger Federer hebben gisteren de kwartfinales van het ATP-toernooi van Doha bereikt. De Spanjaard Nadal, als eerste geplaatst, won met 6-2, 6-2 van de Duitser Denis Gremelmayr. Titelverdediger Federer, nummer twee van de plaatsingslijst, won ook in twee snelle sets, van de Sloveen Grega Zemlja (6-2 en 6-3). Nadal won 33 van de veertig punten op eigen service en werkte het enige breakpoint dat hij tegen kreeg makkelijk weg. In de volgende ronde treft Nadal, die het toernooi in de hoofdstad van Qatar nog nooit wist te winnen, de Rus Mikhail Youzhny. De volgende tegenstander van Federer is Andreas Seppi uit Italië. Ook de Fransman Jo-Wilfried Tsonga en de Serviër Viktor Troicki bereikten de kwartfinales. Tsonga won met 7-6 en 6-3 van de Italiaan Flavio Cipolla. Troicki versloeg de Duitser Matthias Bachinger met 7-6 en 6-1. (Novum)