Kortkolom sport

Nederlaag Man United bij Newcastle United

Newcastle. Manchester United heeft gisteravond de tweede nederlaag op rij in de Premier League geleden. Vier dagen na het verrassende 3-2 thuisverlies tegen hekkensluiter Blackburn Rovers volgde tegen middenmoter Newcastle United een 3-0 nederlaag. De Nederlandse keeper Tim Krul bereidde de eerste treffer voor door met een verre uitrap ploeggenoot Demba Ba te bereiken. De Senegalees maakte met een volley zijn vijftiende competitietreffer, twee minder dan Arsenal-spits Robin van Persie. Yohan Cabaye maakte kort na rust met een vrije trap via de onderkant van de lat de tweede treffer voor Newcastle. In de slotminuut maakte United-verdediger Phil Jones nog een eigen doelpunt. United staat nu drie punten achter koploper en stadgenoot Manchester City, dat dinsdag Liverpool versloeg. (NRC)

Nadal en Federer door in tennistoernooi Doha

Doha. Tennissers Rafael Nadal en Roger Federer hebben gisteren de kwartfinales van het ATP-toernooi van Doha bereikt. De als eerste geplaatste Spanjaard won met 6-2 en 6-2 van de Duitser Denis Gremelmayr. Titelverdediger Federer, nummer twee van de plaatsingslijst, won ook in twee sets van de Sloveen Grega Zemlja: 6-2 en 6-3. Nadal, die het toernooi in Doha nooit heeft gewonnen, speelt in de volgende ronde de Rus Mikhail Youzhny. Federer treft in de kwartfinale de Italiaan Andreas Seppi. (Novum)

Ook Sanne Wevers valt af bij turnploeg Spelen

Londen. Sanne Wevers ontbreekt volgende week woensdag in Londen op het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. De 20-jarige turnster is onvoldoende hersteld van een blessure. De Nederlandse turnploeg zag eerder onder anderen Joy Goedkoop en kopvrouw Céline van Gerner afhaken. (Novum)

Trucker De Rooy weer aan leiding Dakar Rally

Chilecito. Trucker Gerard de Rooy heeft de koppositie in het klassement van de Dakar Rally heroverd. De Nederlander won gisteren de vierde etappe over Argentijns grondgebied van San Juan naar Chilecito. (Novum)