'Jos Verstappen gepakt voor inrijden op zijn ex'

De autocoureur zou zich hebben gemeld op het politiebureau.

Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen is dinsdagnacht in Roermond met zijn auto ingereden op zijn ex-vriendin. De 24-jarige vrouw hield er kneuzingen en schaafwonden aan over. Dat schreven diverse media gisteravond. Tegenover de Limburgse omroep L1 wilde de politie echter niet bevestigen of het om Verstappen gaat.

De autocoureur zou sinds gisterochtend vastzitten voor mishandeling, nadat hij zichzelf heeft gemeld op het politiebureau.

„Het verhaal klopt van alle kanten”, zei de ex-vriendin gisteren tegen RTL Boulevard. „Het klopt dat ik aangiftes tegen hem heb gedaan. Het is zeker niet de eerste keer dat hij dit doet.”

De vrouw zei tegen RTL Boulevard dat ze vorig jaar ook al aangifte van mishandeling heeft gedaan tegen Verstappen. De aangifte volgde op een incident op 12 november in een hotel-restaurant in Venlo, zo staat op de website van het programma. Het stel zou hier tijdens een feest ruzie hebben gehad, die op de hotelkamer uit de hand liep.

Verstappen is in 2009 al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van 1.650 euro voor het stalken van zijn voormalige vrouw, (ex-)kartcoureur Sophie Kumpen. Hij zou haar tussen mei 2007 en april 2008 veelvuldig hebben gebeld, sms-berichten hebben gestuurd en haar woningen hebben bezocht.

Half december werd bekend dat Verstappen zijn debuut als vrachtwagenchauffeur in de Dakar Rally moest uitstellen, omdat hij er niet in was geslaagd zijn vrachtwagenrijbewijs op tijd te halen.

Verstappen was van 1994 tot en met 2003 actief in de Formule 1. Hij is een van de beste Nederlandse coureurs ooit. Aan zijn talent werd niet getwijfeld, maar hij slaagde er niet in een plaats te veroveren bij een toonaangevend team. (NRC)