Het is nog een beetje wennen

De nieuwe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kijkt wat verwilderd uit zijn ogen. Hij lijkt nog niet bepaald op zijn gemak in zijn nieuwe functie. Twee soldaten van deze tankdivisie waar Kim op nieuwjaarsdag op bezoek ging houden hem in ieder geval stevig vast. Hij zal toch niet weg willen rennen?

De foto werd gisteren vrijgegeven door het Noord-Koreaanse staatspersbureau en is genomen op een onbekende plaats. Kim prees de troepen voor de alerte manier waarop ze vijandelijke militairen in de gaten houden. Hij werd vergezeld door zijn oom Jang Song-thaek.

Er lijkt in ieder geval geen weg terug voor Kim. Bij een massale rouwplechtigheid vorige week voor zijn twee weken terug overleden vader werd hij voor het eerst de ‘Grote Leider’ genoemd. Met deze eretitel werd ook zijn vader Kim Jong-il regelmatig aangeduid. Zo lijkt Kim Jong-un zeker van zijn positie als nieuwe leider van Noord-Korea.