Het is nog een beetje wennen

This picture taken by North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on January 1, 2012 shows new North Korean leader Kim Jong-Un (front row-C) posing for photos with soldiers of the Seoul Ryu Kyong Su 105 Guards Tank Division of the Korean People's Army honored with the title of the O Jung Hup-led Seventh Regiment at an undisclosed place in North Korea. More than 100,000 North Koreans rallied in support of new leader Kim Jong-Un on January 3, 2012, state media reported, days after he was proclaimed the "great successor" to his father. AFP PHOTO / KCNA ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / KCNA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS AFP

De nieuwe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kijkt wat verwilderd uit zijn ogen. Hij lijkt nog niet bepaald op zijn gemak in zijn nieuwe functie. Twee soldaten van deze tankdivisie waar Kim op nieuwjaarsdag op bezoek ging houden hem in ieder geval stevig vast. Hij zal toch niet weg willen rennen?

De foto werd gisteren vrijgegeven door het Noord-Koreaanse staatspersbureau en is genomen op een onbekende plaats. Kim prees de troepen voor de alerte manier waarop ze vijandelijke militairen in de gaten houden. Hij werd vergezeld door zijn oom Jang Song-thaek.

Er lijkt in ieder geval geen weg terug voor Kim. Bij een massale rouwplechtigheid vorige week voor zijn twee weken terug overleden vader werd hij voor het eerst de ‘Grote Leider’ genoemd. Met deze eretitel werd ook zijn vader Kim Jong-il regelmatig aangeduid. Zo lijkt Kim Jong-un zeker van zijn positie als nieuwe leider van Noord-Korea.