Ex-rijder Formule 1 rijdt in op vriendin

Voormalig Formule 1- coureur Jos Verstappen is dinsdagnacht in Roermond met zijn auto ingereden op zijn ex-vriendin. De 24- jarige vrouw hield er kneuzingen en schaafwonden aan over. Ze moest in een ambulance worden behandeld. Dat schreven diverse media gisteren.

Tegenover de Limburgse omroep L1 wilde de politie niet bevestigen of het om Verstappen gaat. De autocoureur, die in de jaren 90 in de Formule 1 reed, zou sinds gisterochtend vastzitten voor mishandeling, nadat hij zich had gemeld bij de politie.

„Het verhaal klopt van alle kanten”, zei de ex-vriendin gisteren bij RTL Boulevard. „Het klopt dat ik aangiftes tegen hem heb gedaan. Het is niet de eerste keer dat hij dit doet.”

De vrouw zei in het tv-programma dat ze vorig jaar ook al aangifte van mishandeling heeft gedaan tegen Verstappen. De aangifte volgde op een incident op 12 november in een hotel-restaurant in Venlo, zo staat op de website van RTL. Het stel zou hier tijdens een feest ruzie hebben gehad, die op de hotelkamer uit de hand liep. „Het werd steeds erger. Op een gegeven moment wil je de relatie definitief beëindigen. Daar was hij helemaal niet blij mee, want Jos kan geen ‘nee’ horen. Toen werden de daden ook ernstiger en dit is toch wel het ernstigste wat er gebeurd is.”

De vrouw zegt doodsbang te zijn. „Ik heb met mijn aangiften genoeg stappen ondernomen, moet me nu verstoppen. Als hij vrijkomt, weet ik niet wat mij te wachten staat.”

Verstappen is in 2009 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van 1.650 euro voor stalken van zijn ex-vrouw. Hij zou haar de jaren ervoor vaak hebben gebeld, sms-berichten hebben gestuurd en haar woningen hebben bezocht – ondanks een contactverbod. De ex-vrouw beweerde ook geslagen te zijn door Verstappen, maar dit achtte de rechter onbewezen. Het stel heeft twee kinderen.