Espresso met David Beckham

David Beckham gaat niet naar Paris St. Germain, wel is hij binnenkort in onderbroek te bewonderen in de hoofdstad van Frankrijk. ‘Ik hang in heel Europa,’ zegt de voetballer in onderbroek bij een espresso. Ik stel hem de vraag die op talloze internetfora rondwaart: rechts of links? Het nieuwe onderbroekenmodel van H&M begrijpt mij niet.

Onderbroek

David Beckham gaat niet naar Paris St. Germain, wel is hij binnenkort in onderbroek te bewonderen in de hoofdstad van Frankrijk. ‘Ik hang in heel Europa,’ zegt de voetballer in onderbroek bij een espresso. Ik stel hem de vraag die op talloze internetfora rondwaart: rechts of links? Het nieuwe onderbroekenmodel van H&M begrijpt mij niet. ‘Ik ben middenvelder,’ antwoordt hij. Maar op de poster? Beckham neemt een slokje espresso en zegt dan: ‘Op de poster sta ik als model.’ Als linksdragend of rechtsdragend model? ‘Mijn scheiding zit links,’ antwoordt hij. ‘Maar dat heb ik niet zelf gedaan. En zijn lul? ‘Daar zijn ze ook een uur mee bezig geweest,’ zegt Beckham.

David Beckham maakt niet alleen reclame voor de onderbroek van H&M, hij heeft hem ook zelf ontworpen. ‘Het voorbije jaar hebben mijn team en ik hard gewerkt aan deze ondergoedlijn,’ zegt de voetballer. ‘En ik ben dan ook ongelooflijk enthousiast over het resultaat.’ Maar het is toch een standaard boxershort? ‘Twee of drie knoopjes,’ zegt Beckham. ‘Dat is een ontzettend moeilijke keuze.’ Waarom niet vier? ‘Dat vroeg mijn vrouw ook,’ vertelt het onderbroekmodel. En wat was zijn antwoord? ‘Bemoei je met je eigen kledinglijn,’ zegt Beckham. Gaat hij nog voetballen? Beckham schudt zijn hoofd. ‘Ik ben nu bezig met het ontwerp van een zwarte sok.’

    • Ernest van der Kwast