Weer

De winter is voorlopig in geen velden of wegen te bekennen. Het zachte en wisselvallige weer houdt aan. Het wordt wel iets minder onstuimig vanaf vrijdag. Een volgende actieve depressie trekt morgen over de Noordzee naar Zuid-Zweden. Het regengebied trekt vannacht al over.

Morgenochtend volgen talrijke buien. Plaatselijk wordt er weer veel neerslag verwacht. Vanwege de wateroverlast waarmee men vooral in de noordelijke provincies al te kampen heeft, is dat slecht nieuws. Bovendien staat over de hele Noordzee een stormachtige noordwestenwind. Dit veroorzaakt extra hoog water langs met name de noordkust van Nederland en (in de havens) op de Wadden. De noordwestenwind is boven land soms krachtig tot hard, en haalt aan de kust windkracht 8. Misschien dat het op de Wadden even tot storm komt.

Genoemde buien kunnen vergezeld gaan van hagel, onweer en zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur, ook landinwaarts. De temperatuur daalt in de loop van de dag naar een graad of 7.

Vrijdag neemt de wind af en klaart het vaker op. In de ochtend valt nog een enkele bui. Vanaf zondag neemt het aantal buien weer toe. De temperatuur komt overdag op gemiddeld een graad of 8.