Verhoeven tweede bij Dakar-rit

Na een teleurstellende tweede etappe eindigde coureur Frans Verhoeven gisteren als tweede bij de derde etappe van de Dakar Rally.

Frans Verhoeven heeft gisteren bij de Dakar Rally het podium gehaald. De Nederlandse motorcoureur eindigde in de derde etappe, van San Rafael naar San Juan in Argentinië, als tweede. De Fransman Cyril Després werd eerste.

Verhoeven had een dag eerder veel tijd verloren, doordat zijn monteur onderdelen van zijn Sherco-motor niet goed had aangedraaid. De coureur noemde hem „een prutser”. Maar gisteren na de tweede etappe twitterde Verhoeven: „Dankzij die monteur van gisteren kon ik vandaag tot deze prestatie komen. Alles vast? Dan gaan wij los!”

Gisteren werd ook bekend dat de Franse motorrijder Sebastien Coué maandag in coma is geraakt tijdens de rally. Na een ongeluk in de tweede etappe bleef hij bewusteloos liggen. De coureur werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar de artsen constateerden dat hij een lichaamstemperatuur van veertig graden Celsius had. Coué is inmiddels weer bij kennis. (NRC)