Van Nistelrooy: ovatie in Madrid

De Spaanse voetbalclub Real Madrid heeft gisteravond een moeizame 3-2 bekerzege behaald op Malaga. Deze ploeg van Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy, die voor één keer terugkeerde in Estadio Bernabéu en tijdens een wisselbeurt in de tweede helft een staande ovatie kreeg van het Madrileense publiek, verspeelde in de ‘heenwedstrijd’ van de achtste finales van het toernooi om de Copa del Rey een 2-0 voorsprong.

Sergio Sanchez opende na tien minuten de score, Martin Demichelis maakte na een half uur het tweede doelpunt voor Malaga. Toen Van Nistelrooy na een uur spelen werd gewisseld, beloonden de fans van de ‘Koninklijke’ de 35-jarige oud-international met een ovationeel applaus – uit dank voor de succesvolle jaren 2006-2010 die hij bij Real Madrid kende.

Van Gol hielp de club aan twee landstitels en de Spaanse Supercup. Hij werd in zijn eerste seizoen topscorer in de Primera Division. Precies twee jaar geleden verhuisde hij naar HSV in Duitsland. Sinds vorig seizoen voetbalt hij weer in Spanje. Bij Malaga staat de oud-speler van Heerenveen, PSV en Manchester United meestal in het basiselftal, maar wordt hij net als gisteren ook vaak gewisseld. In het topvoetbal zijn spitsen van 35 jaar dun gezaaid.

Van Nistelrooy was gisteravond tegen zijn oude club nauwelijks vervangen, of Real Madrid wist een 2-0 achterstand in een 3-2 overwinning om te zetten. Tussen de 68ste en de 78ste minuut scoorden Sami Khedira, Gonzalo Higuaín en matchwinnaar Karim Benzema voor de bekerwinnaar. Malaga maakt nog aanspraak op een plaats in de kwartfinales, wanneer het later deze maand het thuisduel tegen Real Madrid met minimaal 1-0 wint.

Van de drie andere bekerwedstrijden in de achtste finales verraste derdeklasser Mirandes met een 2-0 thuiszege op eredivisieclub Racing Santander. In de vorige bekerronde schakelde Mirandes topclub Villarreal uit.