Skobrev niet op EK allround

De Russische schaatser Ivan Skobrev heeft een schouderblessure en zal zijn titel niet verdedigen.

Ivan Skobrev zal zijn titel op het Europees kampioenschap allround komend weekeinde niet verdedigen. Dat zei zijn coach Kosta Poltavets tegen het Russische persbureau Allsportinfo. De 28-jarige Russische schaatser heeft een schouderblessure. Het EK allround wordt van vrijdag tot en met zondag in het Hongaarse Boedapest gehouden.

Skobrev had al enige tijd last van zijn schouder en tijdens een krachttraining in de voorbereiding is die nog verergerd. De keuze om niet deel te nemen is vooral uit voorzorg genomen. De schaatser wil zijn deelname aan het WK allround in zijn eigen land volgende maand in Moskou niet in gevaar brengen.

Vorig seizoen profiteerde Skobrev optimaal van de afwezigheid van Sven Kramer door zowel Europees als wereldkampioen allround te worden. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn landgenoot Nikolay Gulyayev, die in 1987 hetzelfde deed. (Novum)