Sharia Americana

De revolutie in Amerika kun je het beste volgen via Al Jazeera. Daar zie je pas goed wat er gaande is: extreme christenen zijn de verkiezingen aan het kapen.

Zie bijvoorbeeld de documentaire Politics, Religion and the Tea Party. Daarin vertelt oud-gouverneur Christine Todd Whitman, die nog diende onder Bush, hoe ze door de Republikeinen wordt uitgekotst omdat ze te links is. ‘Links’ betekent: dat je homo’s niet genoeg haat.

Dominee Cary Gordon zegt tegen Al Jazeera dat hij terug wil naar de wetten van Mozes – wetten die, onder meer, eisen dat je je kind stenigt als hij niet goed luistert (Deuteronomium 21:18-23).

Interessant is ook de extremistenclub The family leader. Die stelde een marriage vow op waarin staat dat we ons moeten houden aan het huwelijk, zoals bedoeld door „Jewish and Christian Scripture, by Classical Philosophers, by Natural Law, and by the American Founders.” Curieus: onder de founding fathers waren verlichtingsdenkers (Jefferson) en religiehaters (Paine); de Schrift staat vol overspel; in de natuur trouwt geen kip en Plato was een homo.

Maar dat bedoelt de club niet.

Wat wel? Uiteraard dat homo’s ziek zijn. Voorts meent The family leader dat zwarte kinderen beter af waren tijdens de slavernij. En dat we moeten oppassen voor sharia.

Verschillende presidentskandidaten, zoals Rick Santorum, onderschreven de tekst.

Ach, dat is traditionele Amerikaanse gekte. En gelukkig tekende niet iedereen de huwelijksbelofte. Newt Gingrich, de man die Clinton fel aanviel om die sigaar, bijvoorbeeld niet. Consequent: hij ging vreemd met een meisje uit een kerkkoor terwijl zijn vrouw in het ziekenhuis lag. (Heeft-ie al sorry voor gezegd, hoor, oepsiedeetje is het nieuwe yes-we-can).

Mitt Romney was eerst voor homo’s en abortus. Nu, flipflop, tegen. Maar ach, Amerika was altijd al christelijk. Ook Bush benoemde achterlijke shariarechters in het Supreme Court, nietwaar; hoogstens wordt extreem nu een tikkeltje meer mainstream.

Ze zeggen dat de verkiezingen spannend worden. Onzin. In november wint gewoon de christenbroederschap. Tenzij Obama wint, natuurlijk, want die is moslim.

Arjen van Veelen

    • Arjen van Veelen