Rick Perry weet nog niet of hij wel doorgaat

Rick Perry vannacht in Iowa.
Rick Perry vannacht in Iowa. Foto AP / Evan Vucci

Gouverneur Rick Perry keert terug naar Texas om zich te beraden op zijn presidentskandidaatschap voor de Republikeinen. In de voorverkiezingen van Iowa eindigde hij op een teleurstellende vijfde plaats.

Hij had zijn volgers eerder opgeroepen vertrouwen in hem te houden omdat de voorverkiezingen in South Carolina pas echt de eerste proef voor de presidentscampagne zouden zijn. Iowa is de eerste staat waar de Republikeinen voorverkiezingen houden. Uiteindelijk neemt de winnaar van die voorverkiezingen het op tegen Barack Obama in de presidentsverkiezingen van 6 november.

De strijd om Iowa is nog niet beslist. Voormalig gouverneur van Massachusetts Mitt Romney is verwikkeld in een nek-aan-nek race met voormalig senator Rick Santorum. Met bijna alle stemmen geteld, is het verschil miniem.