Parijs treurt: toch geen Beckham

David Beckham, af en toe meer reclamezuil dan voetballer, was de ideale kandidaat van de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain.

Sinds de overname door de Qatarese investeringsmaatschappij QSI zoekt de Parijse club naarstig naar spelers die PSG internationaal op de kaart kunnen zetten – en er zijn weinig voetballers met meer faam dan de 36-jarige Engelsman. Hoewel het einde van Beckhams carrière nadert, is hij nog steeds mateloos populair in de Verenigde Staten en het Midden- en Verre Oosten.

De afgelopen weken berichtten diverse media over de op handen zijnde komst van Beckham, die in Parijs een salaris van 800.000 euro per maand zou gaan verdienen. Zijn vrouw, modeontwerper en voormalig Spice Girl Victoria Beckham , zou ook al zijn gesignaleerd op de Champs Elysées.

Maar gisteren werd bekend dat Becks afziet van een transfer naar Parijs. In plaats daarvan blijft de oud-voetballer van Manchester United, Real Madrid en AC Milan zeer waarschijnlijk bij zijn huidige club in de Verenigde Staten, Los Angeles Galaxy.

„Het is voorbij”, zei de technisch directeur van PSG, de Braziliaan Leonardo, gisteren tegen sportkrant L’Equipe. „En het is zonde.” Volgens Leonardo zou Beckham omwille van zijn gezin in Los Angeles blijven.

In Qatar bevestigde PSG-voorzitter Nasser al-Khelaifi tegen persbureau Reuters dat de transfer was afgeketst. „David Beckham is in LA en hij blijft daar. We zijn een beetje teleurgesteld.”

Beckham, die al heeft aangegeven dat hij graag in aanmerking zou komen voor een van de drie plaatsen voor spelers ouder dan 23 jaar in het Engelse voetbalteam voor de Olympische Spelen, zou nog voldoende sportieve uitdaging zien in de VS. Afgelopen seizoen werd hij met LA Galaxy voor het eerst kampioen in de Noord-Amerikaanse profcompetitie MLS. Zijn ploeggenoten zijn onder meer de Ierse topvoetballer Robbie Keane en de Amerikaans international Landon Donovan.

PSG-directeur Leonardo ontkende gisteren dat de komst van trainer Carlo Ancelotti naar Parijs een reden zou zijn van het mislukken van de transfer. Volgens geruchten in Frankrijk zou Ancelotti niet willen dat een speler in zijn selectie twee keer zoveel als hijzelf zou verdienen.